Профспілки
районів області
Новини ФПО


ІНФОРМАЦІЙНА ДОШКА

Головна / «Мобінг в трудових відносинах»семінар для керівників членських організацій ФПО, голів первинних профспілкових організацій, профспілкового активу
 

    16 березня 2023 року Федерація профспілок Вінницької області  провела семінар для керівників членських організацій ФПО, голів первинних профспілкових організацій, профспілкового активу з порядком денним: «Мобінг в трудових відносинах».

   Відкрила семінар Тетяна Побережна - перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури,  яка наголосила, що  ст.3 Конституції України гарантує людині, її життю і здоров’ю, честі і гідності недоторканність і безпеку. Ця норма визнається в Україні найвищою соціальною цінністю.

   Нині ми можемо спостерігати вкрай негативні явища, такі як мобінг (цькування), а також відсутність відповідальності за  протиправні діяння, що призводять до погіршення фізичного та психологічного стану працівника, зниження продуктивності праці. На робочому місці особа проводить більшу частину свого часу і тому повинна працювати в нормальній, «здоровій» атмосфері й отримувати моральне задоволення від роботи.

  З презентацією виступив Вадим Шевчук – головний правовий інспектор праці Федерації профспілок Вінницької області.

   Під час семінару учасники отримали знання, що таке мобінг, які форми мобінгу, щодо розірвання трудових договорів у випадках мобінгу, який розмір вихідної допомоги передбачено працівнику стосовного, якого вчинено мобінг, відшкодування  заподіяної шкоди внаслідок мобінгу, яка відповідальність за вчинення мобінгу,  профілактика та запобігання мобінгу і як боротися з мобінгом.



 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПО
 

 

Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
Copyright(C) 2010. Федерація профспілок Вінницької області
Всі права захищені.
Дизайн та розробка:
Студія memCrab