Профспілки
районів області
Новини ФПО


ІНФОРМАЦІЙНА ДОШКА

Головна / Відбулося IV пленарне засідання обласної організації профспілки працівників культури з порядком денним: “Про роботу профспілки по захисту трудових, соціально - економічних прав та інтересів спілчан в умовах воєнного стану”.
 

    Відбулося IV пленарне засідання  обласної організації  профспілки працівників культури з порядком денним: “Про роботу профспілки по захисту трудових, соціально - економічних прав та інтересів спілчан в умовах воєнного стану”.

     В роботі Пленуму взяли участь і виступили Микола Колесник – Голова Федерації профспілок області,  Володимир  Буняк - директор департаменту гуманітарної політики Вінницької обласної військової адміністрації, Ольга Дернова - начальник управління культури і креативних індустрій департаменту гуманітарної роботи ОВА.

    З доповіддю виступила Тетяна Побережна – перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури, яка зазначила, що питання захисту трудових, соціально - економічних прав та інтересів спілчан, є ще більш актуальним на сьогодні, в умовах воєнного стану. Профспілка активно підтримує своїх членів, надаючи їм необхідну правову, гуманітарну та фінансову  допомогу. Спільними зусиллями соціальних партнерів вдалося покращити ситуацію на ринку праці в галузі культури: не допущено масових вивільнень працівників, зменшено кількість працівників, що знаходилися у вимушених відпустках  та працювали в режимі неповного робочого дня або тижня.

  З  метою  попередження  порушень  законодавства  про  працю, профспілка працівників культури здійснювала заходи щодо  підвищення  правової  освіти  профактиву  шляхом  проведення  семінарів,  лекцій,  круглих  столів,  публікацій  та виступів у  засобах  масової  інформації  з  актуальних  питань  трудового  законодавства.

   З введенням воєнного стану продовжувалась практика   проведення таких заходів  з використання дистанційних засобів та за допомогою програм ZOOM, SKAYP, тощо.

   Микола Колесник, звернувшись до присутніх зазначив, що війна росії проти України призвела до великих збитків в економіці, руйнування підприємств та організацій, зростання рівня безробіття, соціального відчуження, втрати трудового потенціалу, особливо молоді.

   Значного удару завдано і профспілковому руху. Сьогодні можна лише припускати, скільки вже завдано та ще скільки завдасть збройна агресія росії по ринку праці, який щойно почав оговтуватися від наслідків пандемії.

  Володимир Буняк у своєму виступі звернув увагу на те, що від початку російського вторгнення заклади культури Вінниччини не припиняли своєї діяльності, змінивши її формат відповідно до умов реальності. Режим роботи працівників було організовано з огляду на безпекову ситуацію, встановлювався дистанційний режим роботи.

   Ольга Дернова відмітила, що  сфера культури має величезну цінність і є потужною силою для підняття морально-психологічного духу жителів нашої області, внутрішньо-переміщених осіб та військових ЗСУ.

  Робити усе, що вміємо, знаємо, прикласти максимум зусиль в тилу аби наблизити нашу Перемогу, стало основним гаслом  діяльності обласної організації профспілки працівників культури та первинних профспілкових організацій.

  У цих надскладних умовах війни ВСІ  працівники культури разом  продовжують  здійснювати свою діяльність заради мирного та гідного життя, працюють  заради свободи, демократії, соціальної справедливості та поваги до прав людини - цінностей, на захисті яких будується весь світовий профспілковий рух.

   Віримо у Перемогу Українських Збройних Сил та всього Українського Народу!





 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПО
 

 

Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
Copyright(C) 2010. Федерація профспілок Вінницької області
Всі права захищені.
Дизайн та розробка:
Студія memCrab