Профспілки
районів області
Новини ФПО


ІНФОРМАЦІЙНА ДОШКА

Головна / Держпраці розпочала проведення інформаційної кампанії «Виходь на світло!»
 

Незадекларована праця – це законна оплачувана діяльність, яка повністю або частково не оформлена відповідно до вимог законодавства.

Таку працю також називають неформальною, неофіційною, незареєстрованою, тіньовою, прихованою зайнятістю.

Працювати за трудовим договором – вигідно! Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні. Вам допоможуть у разі нещасного випадку на роботі, дадуть пільги, якщо у вас є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники.

З початку бойових дій відбулося значне скорочення кількості працівників, триває постійний процес переміщення громадян в межах країни та закордон. Кількість переміщених осіб перевищує 8 мільйонів людей. Велика кількість роботодавців перестала здійснювати господарську діяльність. Всі ці фактори призводять до зростання рівня неформальної економіки та незадекларованої праці.

З метою зниження рівня незадекларованої праці в Україні, з 1 липня 2022 року Держпраці розпочала проведення інформаційної кампанії «Виходь на світло!», головне завдання якої достукатися до роботодавців і працівників, нагадати їм наскільки в умовах війни важливо підтримувати країну та один одного, не допускаючи зниження рівня захисту працівників та стабільності економіки.

Дізнайтеся про трудові відносини в умовах воєнного стану на інформаційному порталі Держпраці за посиланням: https://pratsia.in.ua/

За додатковою інформацією звертайтеся до Управління Держпраці у Вінницькій області


 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПО
 

 

Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
Copyright(C) 2010. Федерація профспілок Вінницької області
Всі права захищені.
Дизайн та розробка:
Студія memCrab