Профспілки
районів області
Новини ФПО


ІНФОРМАЦІЙНА ДОШКА

Головна / Проведено семінар фахівців членських організацій ФПО
 

     26 травня поточного року Федерація профспілок області провела семінар-навчання фахівців членських організацій ФПО з питань правової, соціально-економічної, гуманітарної роботи профспілкових організацій в умовах воєнного стану.

    Відкриваючи семінар, Голова ФПО Микола Колесник підкреслив, що з перших днів війни організації профспілок активно долучилися до підтримки Збройних Сил України, територіальної оборони, надання гуманітарної допомоги біженцям, сім’ям спілчан, які постраждали від наслідків бойових дій. Сьогодні загрозливим є зменшення економічної активності, скорочення виробництва і, як результат, зниження життєвого рівня більшості працюючих. Тому, основне завдання профспілок - зберегти трудові колективи, не допустити згортання та звуження раніше досягнутих норм і зобов’язань в колективних договорах та угодах, особливо, що стосується питань оплати та умов праці, соціального захисту працюючих.

    З порядком денним семінару присутніх ознайомила Тетяна Побережна - перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури. Вона зазначила, що пріоритетним напрямком роботи ФПО, її членських організацій в умовах воєнного стану, стало надання організаційно-правової та практичної допомоги первинним профспілковим організаціям щодо захисту трудових, соціально-економічних прав спілчан, роз’яснення норм трудового законодавства, безпеки й оплати праці, виплати пенсій, змін в оподаткуванні для профспілкових організацій та членів профспілок тощо.

   В роботі семінару взяла участь Світлана Анпольська - заступник Голови Федерації профспілок області, директор підприємства ”Профспілкове”.

   З інформацією ”Про надання фінансової та гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям в м. Вінниці” виступила Марія Коморна - начальник відділу контролю Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради. У своєму виступі вона наголосила, що робота Департаменту соціальної політики ВМР спрямована на всебічну підтримку внутрішньо переміщених осіб, розроблено дорожню карту надання допомоги.  Працює Гуманітарний центр речей.

   Головний правовий інспектор праці Апарату ФПО Вадим Шевчук дав фахові роз’яснення присутнім щодо особливостей регулювання трудових відносин в умовах воєнного стану.

   З інформацією про стан ринку праці області та деякі зміни до пенсійного законодавства в умовах воєнного стану виступила Ірина Степанець - спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Апарату ФПО.

   Світлана Демуцька - фахівець з гуманітарної роботи Апарату ФПО поінформувала присутніх про ситуацію щодо організації оздоровлення дітей влітку 2022 року.

   Учасники семінару обмінялися думками та проблемними питаннями стосовно подальших дій профспілок в умовах воєнного стану.

 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПО
 

 

Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
Copyright(C) 2010. Федерація профспілок Вінницької області
Всі права захищені.
Дизайн та розробка:
Студія memCrab