Профспілки
районів області
Новини ФПО


ІНФОРМАЦІЙНА ДОШКА

Головна / Профспілки Вінниччини на акції протесту
 

7 жовтня п.р., у Всесвітній день дій за гідну працю, близько 300 спілчан Вінницької області взяли участь у Всеукраїнській попереджувальній акції протесту профспілок у м. Києві.

Профспілки Вінниччини підтримали вимоги щодо відкликання з Верховної Ради України антитрудових законопроектів № 5371 та № 5388, які порушують конституційні права працівників.

Учасники акції намагалися продемонструвати владі категоричне несприйняття трудящими беззастережної лібералізації трудових відносин, результатом якої стане подальше зростання безробіття та трудової міграції, запровадження повного диктату роботодавця по відношенню до працівника, усунення профспілок від захисту працюючої людини, що зруйнує і так хиткий баланс інтересів сторін трудових відносин.

На мітингу біля Кабінету Міністрів України звучали також інші ключові вимоги профспілок - щодо прийняття нового Трудового кодексу, який захистить людей праці,  підвищення мінімальної заробітної плати, справедливих цін на газ для населення та інш.

Результатом акції стали перемовини між очільниками Кабінету Міністрів та Федерацією профспілок України. Ухвалено рішення повернути вищезазначені законопроекти на розгляд Національної тристоронньої ради при Президентові України.

 



 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ФПО
 

 

Банер
 
Банер
 
Банер
 
Банер
Copyright(C) 2010. Федерація профспілок Вінницької області
Всі права захищені.
Дизайн та розробка:
Студія memCrab